• Архив

БОЖЕСТВЕНАТА РЕАЛНОСТ И ЧОВЕКА В НЕЯ

kingjesus

     Единствената Истинска Реалност е Божествената. Когато казваме това, нямаме предвид, че има някакво специално обособено място, където Тя съществува и към което вие трябва да се запътите, за да достигнете, нито пък, че непременно трябва да сте напуснали физическия свят и да сте в Духовния, за да сте в Нея. Това изобщо не е необходимо на всяка цена условие, за да почувствате тази Реалност и да пребивавате Там. Тя е във всичко и навсякъде, стига да настроите вибрациите си на Нейната честота и да я долавяте. Тя е състояние, преживяване, Присъствие на Духа и Съзнанието ви в Нея. Не е нещо имагинерно и отделено, изолирано от вас, което да търсите и към което да се стремите с човешка амбиция и упоритост, за да постигнете. Божествената Реалност е вътре във вас, в ума и в Сърцето ви, в Светлината на Душата ви, в енергията и вибрацията на Съществото ви, в неговия Зародиш и Първородно Семе. Тя е Реална, Истинска, Съществуваща винаги и това е неизменно във Вечността на Творението. Нея просто я има, винаги е била и ще бъде, Тя е, Тя съществува. И вие сте в Нея, както и Тя е във вас, независимо дали знаете това и го усещате, или не. Божествената Реалност е във всичко живо, във всяко Същество, растение, цвете, море, океан, планина, във въздуха, който дишате, в самото дихание, в Слънцето, водата, Земята, Космоса, навсякъде. Тя e Всичкото, Което Е, Което някога Е Било и Което някога Ще Бъде. Затова е Единствената Истинска, останалите Светове и реалности са просто Нейни отражения. Божествената Реалност е тази, която присъства винаги във всичко, дори в това, което на пръв поглед изглежда небожествено и нерезониращо с Нея. Тя е там, където най-малко предполагате и очаквате, просто трябва да я видите, да отворите широко Сърцата и Божествените си очи, за да я доловите и се потопите в Нея. Тогава ще изпитате най-сладкото блаженство, най-нежната радост и вътрешен екстаз от Присъствието си.

     Бог е навсякъде и винаги във всичко!

    Това, че някой не го вижда, не означава, че Него го няма там. Хората трябва да променят нагласите си, да развият фината сензорика на Съществото си, водени от Любовта и Светлинния им Аз и ще открият най-прекрасния вълшебен Свят, в който самите те пребивават. То е едно красиво Цяло от Божествена Хармония, Чистота, Светлина и Вълшебство и е във всяко Създание, частичка и атом на огромното Мироздание, защото всичко е родено от Бога, от Великото Изначално Същество, от Неговата Любов, Светлина, Съзнание, Великолепие и Съвършенство.

     Намерете го в Себе си и в Света около вас! Вие сте част от Него и винаги сте били! Не го търсете другаде!

    То е в картината на стената ви, в килима на стаята, в шума и глъчката от улицата, в лицата и погледите на хората, които срещате, в смеха и плача, в радостта и тъгата, в бурите, ветровете, дъждовете, в галещите лъчи на Слънцето, аромата на цветята, в прегръдката на приятел, в невинната детска усмивка, в раждането, живота и смъртта. То е навсякъде. Това е Прекрасното Божествено Битие и Неговата Реалност! И е невероятен дар и щастие, огромна привилегия да бъдеш част от Него, просто да Си, да те има, да съществуваш, защото Бог те е създал. Ти си това, Което Си, завинаги във Вечността на Творението.

* * *

     Израствайки Духовно, вие все повече откривате Божествената Реалност, долавяте нови Нейни Проявления, универсалното ѝ Присъствие и Общовалидни Закони.

     Само вашето желание и намерение за Духовен Път и развитие обаче, сами по себе си не са достатъчни да ви отведат в Светлината и Божествения Свят. Нито пък човешката ви воля, упоритост, последователност в Духовното обучение чрез различни практики, курсове, следването на определени правила, доктрини и теории, ще дадат очаквания от вас резултат. Само това не стига. Много хора посвещават години от живота си на Духовни търсения и занимания, но сякаш нищо не се променя осезаемо, не се разгръща напълно Духовният им потенциал и не идва така жадуваното Просветление. Питат се защо не стигат там, където са се устремили и защо все са в позицията на учещи се, въпреки усилията, които полагат. Точно когато си мислят, че са го постигнали, се случва нещо, което да ги опровергае. Уроците винаги идват, стоварват се, понякога с огромна тежест, често съвсем неочаквано за вас, когато всъщност вие сте повярвали, че вече имате значителен напредък и постижения. По този начин Бог ви изпраща знаци, които да разчетете и да се смирите, защото явно нещо е останало неотработено, неизчистено и недонаучено. Но дали вие ще усвоите урока, или ще тръгнете с гняв, недоволство, обвинения да търсите други причини, извън себе си, да страдате, или да размахвате самочувствие и его, и то вероятно за пореден път, без да разбирате какво точно се случва и без да признавате заблудите си, зависи само от вас.

     В Божественото Битие правилата са еднакви и се отнасят за всички, без никакви изключения. Избрани и специално толерирани няма и това е валидно, както за уроците, така и за наградите. Даровете са наистина щедри и любящи, но идват според постиженията. След многократни изпити, които ви въвеждат в подобни ситуации, касаещи уроците ви и чрез които вие да докажете, че сте ги овладели. От Духовния Свят към вас идват множество проверки за това, а то определя дали сте затвърдили нивото си и сте готови да преминете нататък. Често в живота ви идват дребни на пръв поглед неща, които са всъщност провокации, уточняващи докъде сте стигнали в Духовния си Път и Осъзнаване, а много пъти хората дори не разбират, че се случва точно това.

     Каквото и да правим, важно е фокусът ни винаги да е насочен към Светлината, Любовта и ползите за Цялото, а не за самите нас и да е обърнат изцяло към Служене, а не към лични стремежи, амбиции и самостоятелно развитие, защото такова всъщност няма. Щом нещо е отделно, изолирано от Цялото и се е превърнало в самоцел, то не е истинско, а е поредната илюзия. Всички ние винаги сме обградени с огромна подкрепа, грижа и внимание от Силите на Светлината и тяхната Обич се излива постоянно към нас, а когато грешим и потъваме в мрак и заблуди, дори още повече. Тогава помощта е още по-голяма, за да сме в състояние да преодоляваме такива моменти, които не са в унисон с Божествената ни Същност, спъват ни и забавят по Пътя. А така пречат не само на нас, но и на всичко и всички останали, защото Сме Едно. И това касае не само човечеството и Земята, а и цялата Вселена и всички Същества в Нея.

     Мили хора, проумейте, всяко, дори и най-дребно решение и избор, който правите, всяка даже най-малка крачка в определена посока, има огромно значение за вашия Път и живот. Последователността от тях ви отвежда някъде, а често е там, откъдето връщането е трудно, или невъзможно. Ако не действате осъзнато във всеки миг, за вас накрая остава учудването защо, как и какво е станало. Във всеки момент вие съществувате в Божествената Реалност и чрез най-дребните детайли от ежедневието си. Това, за жалост, се пренебрегва и пропуска, а то има своите свързани последици, касаещи не само лично вас, но и останалите и цялото Творение.

     Бъдете чисти и смирени във всеки миг и действайте от позицията на Любящо, Светло, Мъдро и Свободно Същество, разбиращо и знаещо последствията на всеки свой избор. Нека поредицата от тях ви отведе в Светлината и Божествената Реалност, а не ви завърта в омагьосания кръговрат на човешките самоизмами. И това не е просто пожелание, а Зов за вашето окончателно събуждане и излизане от Света на дуалността и триизмерната матрица, но не чрез бягство от нея, а чрез вашата собствена трансформация, което ще доведе и до нейната Промяна. Когато хората постигнат различно Осъзнаване и действат според него, тогава ще променят своята земна действителност и човешкия живот на Планетата за всички.

     Бъдете Себе си, бъдете Истинския си Аз и смело действайте! Развивайте се, израствайте, но с идеята не за изолирано, лично благоденствие и благополучие, а за Всеобщия Разцвет на Човешката раса, цивилизация и тяхната Еволюция в Божествената Реалност.

     С Обич, от Селфидона и Учителя Кутхуми

Loading

Share:

One Comment

  1. “Бог е навсякъде и винаги във всичко!”
    Благодарна съм, че стигнах до Вас! Вашите послания са слова, нашепвани директно от Бога.
    Винаги, когато изгубя фокуса си или се затлача с ненужни човешки несгоди, идвам тук, за да почета, за да помълча, да се смиря и слея с Цялото.
    Чувствам се благословена и цялостна. Обичам!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *