• Архив

СТРАСТ/СВОБОДА

905742_925786197498205_5609615571949034726_o

      Да правите нещо със страст, означава, че сте привързани към това, което вършите, или към самия процес на действие. Във всички случаи има и очакване на някакъв резултат. Действие, обусловено от Висши и Божествени подбуди във вас обаче, е онова, при което не държите на всяка цена да има конкретен такъв. Творчеството, процесът на правене е продиктуван не от желание и страст, а от Съзнанието, че е смислено, целесъобразно и по някакъв начин добро за Всичко и Всеки.Това е фокусът, а не личното удовлетворение. Да правите нещо със страст означава, че то ви носи човешка емоция и удоволствие.

Действието, продиктувано от извисено Съзнание, се случва без амбиция, а в мир, хармония, покой и тихо блаженство, радост, безметежност, с Любов и с ясна идея, че е съзидателно и градивно за Цялото. Има ли страст, хъс, упоритост, има настъпателност, усилие и дори накрая прегаряне, а също и дълбока привързаност, пристрастяване, коeто в крайна сметка може да прерасне в заробване и обсебване. Хората стават роби на своите страсти, стремежи и желания. Това е липса на Свобода във вашия вътрешен свят и в Съществото ви. То е зависимост, ограничение и не е характерно за Духа. Ако сте човек, който иска да се променя и участва в процесите на израстване, които сега се случват на Планетата, обмислете и приключете завинаги със страстите и привързаностите от всякакъв вид. Дайте си Свободата, която е ваше естествено състояние и рождено право. Вие я заслужавате! Тя е безусловен Полет на Духа във вас и притежание по наследство! Кодирана е в човешките ви гени и в ядрото на Същността ви. Нима не чувате нейния зов, идващ от дълбините на Съществото ви да я постигнете и заявите! Категорично, ясно и безкомпромисно!

Само Свободата, вътрешна и външна, ще ви осигури Истинския Път до Бога! Ще даде тласък на собствената ви еволюция, ще е вашата най-вярна защита, двигател, спътник и вдъхновител към Него. А когато стигнете Лоното на Отеца, освен Любовта и всички дарове, с които Той ще ви отрупа, ще ви бележи с Мощта и Силата, защото това са Знаците на Свободата и се носят само от нейните притежатели. От тези, които осъзнато и смело са я отстоявали винаги, воювали за нея самоотвержено, знаейки, че Тя е стожерът на Възхода и Въздигането. Това, което ви връща У Дома и приютява завинаги в Сърцето на Създателя!
В Прослава на Свободата во веки! Амин!

С Любов, Селфидона

Loading

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *