• Архив

ЗА СМИРЕНИЕТО

12241516_925767050833453_641594422875225754_n

 

     Смирението е преди всичко приемане, абсолютно, тотално, на всичко, но без да е примирение. То е липсата на каквато и да е привързаност, на оценки и осъждане. То е способността да признаваш правото на избор на всеки, както и да приемаш този избор без претенции, пристрастия и намеса и да го оставяш свободно да следва това, което е избрал. То е Чистота, Любов, дълбоко Осъзнаване и внедрена във вас Мъдрост, съчетани с Могъществото и Силата на Съществото ви, на Духа във вас. И тази Сила е безпощадна към всичко лъжовно, небожествено, както в самия вас, така и в Света около вас. И точно нейната безкомпромисност е тласъкът, двигателят на растежа ви, защото със смелостта, решителността, самоотвержеността и пълната си отдаденост на Светлината, тази във вас, както и Единната такава, тя, Силата не толерира и не отстоява фалша, а търси и се бори само за Истинското, най-самородното Божествено. И това е винаги и навсякъде, независимо дали става въпрос за човекa-личност, който сте, за другите, или за събитията, обстоятелствата и хората, съпътстващи живота ви.

Смирението е Знание, свързаност с Всичкото, Което Е и цялостна отдаденост на Него. То е разбиране, чувстване на Бога, знаене на самата Му Същност, какво точно е Той, както и усещането му във Всичко и Всеки. Смирението е пълна Осъзнатост, Пробуденост и възвърнал се спомен за това Кой и Какъв Си. То е принадлежност, родство, единение и Цялост. То е знаене на Божествената Истина и нейното различаване от всичко останало. Смирението е пълна вътрешна хармония и баланс. То е невинност, искреност и кристална Чистота, без каквито и да е други примеси. То е Божествената Изначална Чистота, Любов и Светлина, които озаряват Съществото ви. Истинското смирение въплъщава всички Божествени качества и принадлежности в Себе си. То е събраното, съчетано, уникално Цяло на множеството Аспекти, нюанси, добавки, украси, както и основни съставни Части на Съществото ви. Онова, с което сте родени, както и това, което сте придобили по време на Великолепното си Пътуване и развитие във Вечността. То събира всичко в едно и е еманация на вашата Същност от Светлина. В него е и Любовта, и Съзнанието за Единство, и чувството за род и произход от Бога като негово дете и неделима Частица.

Смирението всъщност е вашето Просветление, вашата събудена Божественост и нейната най-автентична, самородна и неподправена Проявеност. Щом сте постигнали Истинското смирение, вие сте намерили Себе си, разпознали сте се наистина и сте си спомнили Бога, Който всъщност Сте. И нищо друго не ви е нужно, защото в това откритие и неговата изява и проявление, се съдържа всичко онова, което сте търсили, към което сте се стремили, както и онова, Което Сте, вашата Истинска Същност, вашия цялостен, Изначален Божествен Аз, както и самия Бог – Първородителят, Първоизворът, Всичкото, Което Е.

С обич, Селфидона

Loading

Share:

One Comment

  1. Бойка Неделчева

    Много добро и изчерпателно обяснение на смирението. Благодаря, Селфидона!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *