• Архив

 ДУХОВНОТО – В СЛУЖБА НА ЛИЧНИЯ, ИЛИ НА БОЖЕСТВЕНИЯ АЗ И ЦЯЛОТО

388485bf184576d20f23904ac2719432

 

     Мили приятели, никога не медитирайте само за себе си. Дори когато го правите за вас, за своето тяло, енергийна система, чакри, аура, Душа, Висша Същност, за физическото, емоционалното, менталното и духовното си благополучие, винаги бъдете с ясното осъзнаване, че сте Част от Едно прекрасно Цяло и работейки за вас самите, всъщност го вършите не самоцелно, а за да се усъвършенствате и постигнете развитие, така че да сте максимално полезни на другите и да служите на това Цяло.

     Много хора решават, че ще се занимават с Духовни практики, за да подредят живота си, както самите те често се изразяват. А това е най-голямата заблуда. И те биват разочаровани, когато очакваното не се случва. Тогава рязко се оттеглят, отказват и твърдят, че Духовното не действа и няма смисъл от него.

     Това е човешкият поглед върху нещата, този на егото, което търси своя реализация, или обгрижване, съчувствие, разбиране. И все отвън, а не чрез собствената си трансформация към по-Висшата си Природа и състояние на Проявеност от човек в Божествен Светлинен Аз.

     Истината е, че всичко се подрежда, но когато вие престанете да го контролирате. Спрете да планирате и най-вече да очаквате, каквото и да било. Просто Бъдете и правете всичко, и най-дребното в ежедневието си, от и с Любовта на Сърцето и Чистотата на Първородната си Божествена Същност от Светлина. Тогава нещата ще се случват и то по най-благодатния възможен начин за вас. Този, който вие не бихте могли да предвидите и измислите, но този, с който Бог ще ви благослови. А Той винаги изпраща най-любящите Свои Дарове, най-добрите и най-подходящите за всеки, в най-точния момент на Вечното Сега.

     Не влагайте човешки амбиции и особено пък желания в Духовните си занимания. Те не са просто, за да улесните земното си съществуване. Това е само началото. Ако зациклите тук обаче, ще изгубите и малкото постигнато и най-вероятно ще изчезне мотивацията ви, тъй като тя се ръководи от личен интерес и стремежи, независимо дали го осъзнавате и признавате.

     Светът на енергиите и Духа никога не може да бъде заблуден. Той разчита онова, което излъчвате, а не това, което твърдите. Затова и има толкова непостигнати човешки цели чрез Духовното, а не, защото то не върши работа. Не действа във Висшите сфери и във вътрешния План на Съществуване точно това ваше разбиране, основано отново на навика, инерцията и дуалността, на чисто триизмерните ви схващания.

     Излезте от тези рамки и тогава ще се случат чудесата в живота ви. Но те вече ще са закономерно явление, резонантно на Съзнанието ви. Вас няма да ви ръководят желанията, те все повече ще се редуцират и накрая изчезнат напълно. Ще ви води осъзнатото ви Висше Аз, за което радост и Цел ще е самото му съществуване, Присъствие в Божествената Реалност и възможността да проявява Бога в Себе си чрез човешкото си аз и земен живот.

    Тогава всичко наистина ще се подреди и то по най-прекрасния, съвършен и лек начин, без каквито и да е усилия от ваша страна, без стремежи, страсти и амбиции, без планове, контрол и очакване на резултат.

    Всичко е такова, каквото е и то винаги е най-доброто за всеки във всяко Сега, точно предвидено и поднесено от Създателя в партньорство със Съществото ви.

    Те винаги знаят и наистина избират за нас възможно най-Висшето и Благодатно.

   

     С Обич, Селфидона

Loading

Share:

6 Comments

 1. Изключително точно и ясно!
  Благодарим Ви Селфидона (heart) 🙂 (heart)

 2. Да! Прекрасно е, особено за хора, които много мислят и понякога някои неща не могат да си обяснят с човешкия ум. Ето го смляно за всички по възможно най-добрия начин.

 3. Този текст ми носи голямо спокойствие и лекота, а какво по-хубаво от това?!

 4. Цвете Маркова

  Благодаря от Сърце! Истинското Слово, което твори за най-висшето благо и добро на всички!

 5. Христина Търновска

  Всяка дума стига до мен, разтваря ме още повече с любовта си и усещам радостта. Такова е въздействието на истината. Благодаря! <3

 6. Мария Върбанова

  Благодаря ти Селфидона, с велик трепет на сърцето приемам твоите Слова! То ги припознава като Истина! С чувство на дълбока Любов и свързаност благодаря!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *