• Архив

АНГЕЛСКА МЕДИТАЦИЯ

4

 

     Затворете очи. Седнете удобно на стол с изправен гръб и започнете да дишате. Бавно, равномерно и спокойно. Съсредоточете се в областта на пъпа и три-четири пръста над него. Следете движението на тази част от своето тяло в синхрон с вашето дишане. Започнете да броите в обратен ред от 21 до 1 (От 27 до 1, от 54 до 1, или от 100 до 1 в зависимост колко бързо навлизате в ниво на релаксация, но целта е да не заспивате, затова по-краткото броене е по-добър вариант. Изберете един от тези, или ги редувайте, за да установите кой е най-удобен за вас.). Концентрирайте се върху дишането и броенето и следете движението на пъпната област, съответно нагоре и надолу. Например, 27 – вдишвам, пъпът се движи нагоре, 27 – издишвам, пъпът се спуска надолу и т.н. до 1. При тези плавни движения от естествения процес на вашето дишане, в синхронизацията с него, концентрацията и обратното броене, вие постепенно релаксирате и навлизате в ниво на медитация. Когато стигнете до 1, оставете броенето и се съсредоточете във физическото си тяло. Почувствайте го, усетете го, ще доловите неговата вибрация. Насочете вниманието си към върха на главата, отпуснете тази част на своето тяло, целия скалп, след това челото, веждите, устните, скулите, брадичката, страничните части на главата, ушите, задната част, тила, врата, раменете и т.н. постепенно всяка следваща част надолу до върховете на пръстите на краката.

     Сега вие сте в по-дълбоко ниво на вашето Съзнание и сте готови да започнете медитативната практика. Призовете Душата си, за да присъства и да ви води по време на медитацията. Използвайте мантрата на Душата:

Аз Съм Душата.
Аз Съм Божествената Светлина.
Аз Съм Любовта.
Аз Съм Волята и Силата.
Аз Съм Съвършеният Божествен Замисъл.
Аз Съм Завършеното и Реализирано Божие Творение.
(Повторете 3 пъти с пълна вглъбеност и осъзнатост.)

     Призовете вашите Духовни помощници и водачи. Може все още да не знаете кои точно са те, да не сте се свързали с тях, но това не е проблем. Щом ги призовете, винаги се отзовават. Те ви познават и бдят над вас. Призовете вашия Ангел (Ангели-хранители). Всеки човек има такива – един, или няколко. При редовни Ангелски медитации ще започнете да усещате и чувствате Присъствието на тези Същества и да ги разпознавате и различавате като енергия. Призовете и други Същества от Ангелския Свят, например, Архангел Метатрон, Архангел Михаил (Михаел), Гавраил (Габриел), Рафаил (Рафаел) и Уриил (Уриел)*. Призовете Възнесените Владици, например, Исус, Кутхуми, Майтрея, Ел Мория, Вивамус, Майка Мария и тези, които вие решите, както и други Същества от Светлина, които чувствате близки, или кореспондирате с тях – от Сириус, Плеядите, Арктурианци, Командата на Ащар, Командир Ащар, Аватара на Синтеза, Вселенския Логос Мелхизедек и т.н.

     Изчакайте и ще почувствате енергията на тяхното Присъствие около вас. Това ще засили вибрациите по време на вашата медитация, ще ви даде сигурност, защита, закрила и спокойствие и ще ви води безпогрешно в правилната Посока. Бъдете отпуснати, в пълен покой и хармония.

     През цялото време дишайте бавно и спокойно, без да излизате от медитативното си ниво. Вглъбявайте се все повече, все по-навътре и все по-дълбоко в Себе си, в Същността си и в Сърдечната чакра. Визуализирайте искряща златно-бяла Светлина, която е навсякъде около вас, създала се от Божественото Присъствие на Душата ви и всички Същества, които призовахте. Представете си как вдишвате тази Светлина и Тя навлиза, прониква дълбоко във вас, разпространявайки се навсякъде. Започва да изтласква всичко тъмно и негативно навън, всички тревоги, безпокойства, съмнения, болести и страх. Вдишвате Светлина, издишвате от себе си всичко тъмно, болно и ненужно. Продължавайте като се изпълвате с все повече и повече Светлина и пречиствайки се, започнете да издишвате също Светлина. Накрая вдишвате Светлина, издишвате Светлина. Останете известно време в това състояние и усещане за Себе си, изпълнени с искряща златно-бяла Светлина.

     За да засилите процеса на тоталното си енергийно, емоционално, мисловно, духовно и физическо изчистване, ще включим четиримата Велики Архангели в медитацията, един по един. През цялото време бъдете с осъзнаването, че вашият личен Ангел-хранител присъства, чувствайте Светлината му, помощта и подкрепата.

    3Призовете Архангел Рафаил и визуализирайте неговата искряща изумрудено-зелена лечебна Светлина. Почувствайте как се носи над вас тази енергия. Той ви докосва по главата и изпраща целебна енергия по цялото ви тяло. Архангел Рафаил е Ангелът на лечението. Усетете как неговата всеотдайна Любов и енергия прогонват от вашето тяло и аура постепенно всичко отрицателно, объркването, тревогите, несгодите, драмите, изтласква ги бавно, постепенно. Премахва нещастието, стреса и цялата негативност във вас извън тялото ви. От главата надолу, покрай раменете, през ръцете и всичко негативно изтича през върховете на пръстите ви и се отнася извън вас, където златно-бялата Светлина от началото на медитацията го поглъща и трансформира. Продължавайте, вие постепенно се изпълвате с изумрудената блестяща Светлина на Архангел Рафаил. Тя продължава да изтласква от вас всичко ненужно, надолу през раменете, гърдите, гърба, кръста, корема, таза, седалището, надолу по краката, през стъпалата и пръстите на краката. Всичко нежелано и ненужно се излива от тялото, напуска го и се трансформира. Потопете се в Ангелската енергия на нежност, сладост и Любов. Почувствайте благодатта и лечебното ѝ въздействие върху всички ваши енергийни структури, цялата аура, чакрите, физическите органи и клетки. Изпълнете всичко с тази вибрация и изумрудена Светлина. Благодарете на Архангел Рафаил за лечението и изчистването.

    mihail Сега призовете Архангел Михаил. Почувствайте неговата енергия. Представете си как се носи над вас, вижте искрящата му златна Светлина, с огнени отблясъци. Той ви докосва по главата и изпраща любяща Сила към вас. Почувствайте как ви зарежда с воля, доблест, достойнство и чест, премахвайки всички препятствия по житейския ви път. Усетете огромната Любов, Всеотдайност, Чистота и подкрепа, както и Мощта на Архангел Михаил, с които Той ви дарява. Почувствайте неговата топла енергия, която се спуска по цялото ви тяло, от главата надолу, през раменете, ръцете, гърдите, корема, гърба, таза, седалището, краката. Чувствате се удобно, спокойни, релаксирани, сигурни, защитени, в пълна безопасност. Изпълнени със Сила, Любов, Вяра, убеденост, воля, достойнство и чест. Благодарете на Архангел Михаил за невероятната му подкрепа и помощ. Почувствайте енергията му, която се разлива по цялото ви тяло и ви изпълва на много дълбоко вътрешно ниво.

     Сега призовете Архангел Гавраил. Почувствайте как кръжи около вас, усетете енергията му, Той е Ангелът на Възраждането, на Новия живот и трансформацията и когато ви докосва, изпраща много специална енергия към вас – тази на промяната. Почувствайте как Новият живот и трансформацията разцъфват във вас, чувствате се обновени, възродени, пречистени, силни и смели. Плувате във вихър от Ангелска Любов, мир и хармония. Светлината, с която ви изпълва Архангел Гавраил е кристална, нежно индигово-виолетова на цвят, с леки розови отблясъци. Не си представяйте цветовете пастелни, а ярки, искрящи, сякаш цветът е осветен отвътре от силна луминисцентна светлина. Потъвате в още по-дълбоко ниво на релаксация, чувствате се прекрасно, спокойни, пречистени, вътрешно озарени и вдъхновени. Благодарете на Архангел Гавраил.

     И сега призовете Архангел Уриил. Той е тук, обгръща ви, докосва по върха на главата и с цялата отдаденост на Съществото си ви дарява с Висшата осъзнатост, Мъдростта, интуицията, далновидността и прозрението. Той ви дава очите на Духа, онези вътрешни, Ангелски очи, които да ви водят в ежедневието и да ви помагат в земния ви път и човешкия живот. Изпраща тази дарба към всяка клетка на вашето тяло и към всяка енергийна частичка на структурите ви – към чакрите и цялата аура. Чувствате как неговата енергия достига до самото Ядро на вашата Същност. Усещате го с цялото си Сърце, което се разтваря за Любовта на Ангелите, за Любовта към Себе си, към всичко и всички. Чувствате се напълно възродени, изпълнени с дълбока Обич и благодарност. Архангел Уриил ви изпълва с искрящо-бялата Светлина на неговата Мъдрост, с Чистотата на Знанието и Любовта. Той ви отваря Пътя към Висшето Познание чрез дара на ясното виждане и знаене. Почувствайте как тази енергия прониква във всяка ваша клетка, изпълва ви, внедрява се във вас, променя ви. Вие ставате силен и мъдър, знаещ и любящ.

     Почувствайте мира и хармонията на Вселената чрез Ангелските енергии, които навлязоха във вас. Плувате в Любов и Светлина. А сега вашият Ангел-хранител ви докосва по гърба, в областта между лопатките и ви казва, че ще хармонизира вашето физическо, емоционално, ментално и духовно тяло с енергиите на Вселената, както и помежду им, едно с друго. Оставете се на това усещане и преживяване. Доверете му се. Почувствайте докосването и прилива на енергия в тази област. Оттам всичко това се влива във вас и ви изпълва целите. Вие сте в хармония с цялата Вселена – всяка ваша клетка, атом и електрон. Всяко от енергийните ви тела е поотделно синхронизирано с вибрациите на Вселената, както и едно спрямо друго, така че да са в пълен резонанс и баланс. Отпуснете се още по-дълбоко, потопени в хармонията и покоя, изчакайте известно време преди да продължите с медитацията.

     Сега вашият Ангел-хранител ви докосва в областта на опашната кост на гръбнака ви, където е разположена вашата основна (първа) чакра. Там започва да танцува искра от кристална червена Светлина, която блести и се разраства като постепенно се оформя красива червена роза, която се разпуква, разлиства лист по лист и започва да расте. Докато тя се разтваря вътре във вас, потоци от кристална червена Светлина и енергия изпълват цялото ви тяло, докосват всяка ваша клетка, лекуват, балансират, засилват и благославят. Във вас разцъфва червената роза на Новия живот, която ви дарява с устойчивост, вяра, сила да се справяте, каквото и да се случва, да го преодолявате леко и безпрепятствено, да бъдете творец на собствения си живот.

      След това Ангелът ви докосва в областта на сакралната ви (втора) чакра, разположена на три-четири пръста под пъпа. Там започва да блещука искряща оранжева Светлина, от която постепенно се оформя също красива роза в ярко-блестящ оранжев цвят. Тя изпраща потоци от кристална оранжева Светлина и енергия по цялото ви тяло. Изпълва всяка ваша клетка, лекува, пречиства, балансира и благославя. Във вас разцъфва оранжевата роза на Съзиданието и Творчеството, които стават неразделна част от живота ви.

    Продължете…..вашият Ангел-хранител ви докосва в областта на слънчевия сплит (под гръдния кош, над пъпа). Изпраща в тази област искряща ярко-жълта мъничка Светлина, която постепенно се превръща в сияйна роза. Разгръща се, изпълва ви, балансира вашите емоции и чувства (слънчевият сплит е емоционалния център). Нейните потоци от кристална жълта Светлина проникват дълбоко в цялото тяло, успокояват, хармонизират, балансират, лекуват и благославят. Във вас разцъфва жълтата роза на хармонията, безпристрастността, покоя и Истината.

     След това Ангелът ви докосва в областта на гръдната кост, в центъра на Сърдечната ви чакра и изпраща там нежно-розова Светлина, примесена с меко изумруден цвят. От нея се оформя красива роза, която постепенно се разлиства. Във вас разцъфва розата на Новата Любов – всеотдайна, всеприемаща, всеопрощаваща, безкрайно толерантна, дълбоко обичаща, с яснота и категоричност, с безкомпромисна Чистота и посветеност на Цялото и на всеки поотделно като Част от Него. Почувствайте как ви изпълва тази енергия и ви зарежда с още по-дълбока  Любов, Сила, вяра и отдаденост. Прониква във всяка клетка, за да пречиства, лекува, балансира и благославя.

     Сега вашият Ангел-хранител ви докосва в областта на гърлото и гърлената чакра, там започва да искри нежна небесно-синя Светлина, която също оформя красива роза, изпращаща своята енергия по цялото ви тяло. Докосва всяка клетка, за да лекува, балансира и благославя. Почувствайте във вас как разцъфва небесносинята роза на вашето човешко себеизразяване, както и това на Божествената ви Същност, на любящото общуване с другите, безрезервно доверие и Обич към тях.

    1 После Ангелът-хранител ви докосва по челото, между веждите, и там се появява блещукаща, сияйна индигова Светлина, от която се оформя красива кристална роза в индигов цвят, разлиства се, изпращайки потоци от Светлина и енергия по цялото тяло. Докосва всяка ваша клетка, лекува, балансира и благославя. Във вас разцъфва индиговата роза на интуицията, ясното виждане и знаене.

     Накрая вашият Ангел-хранител ви докосва с цялата си Любов по върха на главата, където се появява искряща виолетова Светлина и се превръща, вътре във вас, в красива виолетова роза от Светлина. Разлиства се, изпраща потоци от кристална виолетова Светлина и енергия по цялото тяло. Докосва и изпълва всяка ваша клетка, за да лекува, балансира, засилва и благославя. Във вас разцъфва виолетовата роза на тоталното обновление, промяна и трансформация.

     Вижте и почувствайте всички тези рози от Светлина, които оживяват във вас, излъчват своите енергии, изпълват тялото с всички цветове на Дъгата. Тяхната вибрация се внедрява във вас, протича през вас, струи от вас и започва да ви обгръща от всички страни. Вижте себе си като жива красива роза от Светлина с цветовете на Дъгата. Започвате да зареждате с техните нюанси и вибрации всичко и всички около себе си.

     Вие сте прекрасни! Силни, любящи, мъдри, здрави, щастливи, благословени и служите на Цялото!

     Амин!

     С Обич за вас, от Селфидона

 * Приставката –ел означава Същество, принадлежащо към Светлината. Например, Архангел Михаел се изписва и звучи така в други езици, но в българския сме свикнали да го наричаме Михаил, съответно и другите Архангели. То е едно и също и не променя смисъла и съдържанието, вложени в имената им. Използвайте ги така, както ви е удобно и най-добре резонира с вас.

Loading

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *