• Архив

МЕДИТАЦИЯ ЗА СВЪРЗВАНЕ
С НАШАТА БОЖЕСТВЕНА СЪЩНОСТ
И ИНТЕГРИРАНЕ НА ДУШАТА
ВЪВ ФИЗИЧЕСКИЯ НИ АСПЕКТ

за медитация 1 - сайт 3

     Настанете се удобно, може да легнете на пода, по гръб, с пети, опряни в него, без да сгъвате колене, със спокойно отпуснато тяло и ръце леко встрани, с длани, обърнати нагоре. Вариантът, който ние ви препоръчваме и смятаме, че е по-удачен, е да седнете на стол с изправен гръб, стъпили на пода, ръце върху бедрата и длани, обърнати нагоре. Отпуснете се спокойно, без каквото и да е напрежение в тялото. Затворете очи. Съсредоточете се в областта на около 4-5 пръста над пъпа ви. Почувствайте енергията на Съществото си. Започнете да дишате бавно и спокойно като наблюдавате движението на гръдния си кош в синхрон с вашето дишане. Започнете да броите наум в обратен ред от 27 до 1 по следния начин: вдишвам 27, издишвам 27, вдишвам 26, издишвам 26, вдишвам 25, издишвам 25 и т.н., докато стигнете до 1. Не се разсейвайте, концентрирайте се само върху дишането и броенето като същевременно следите движението на гръдния кош, нагоре и надолу. Продължавайте, само дишане и броене, без да бързате, с пълно внимание върху това, което правите. Постепенно Съзнанието ви сякаш се спуска към дълбините на Аза ви, заедно с намаляващите числа. Вие навлизате в медитативно ниво. Целта е да се отпуснете, а не да заспите. Моля ви, не заспивайте. Продължавайте да дишате. Когато стигнете до 1, запазвайки това ниво на релаксация, започнете да се отпускате постепенно още повече, за да навлезете в по-дълбоко ниво на Съзнание. Отпуснете кожата на главата, целия скалп, след това челото, веждите, очите, носа, скулите, бузите, устните, брадичката, встрани ушите, задната част на главата, врата, раменете, преминете отпред към шията. Продължавайте да отпускате ръцете от раменете към лактите, надолу китките и пръстите на ръцете, след това гръдния кош, гърба и т.н. –  цялото тяло до върховете на пръстите на краката. По време на това отпускане ще почувствате една приятна топлина, която ви облива от върха на главата надолу и постепенно обхваща цялото ви тяло като допълнително го релаксира. Енергията следва вашата мисъл, накъдето насочите ума, там отива и тя.

     След като се отпуснете, се вглъбете навътре в Себе си, колкото можете по-дълбоко. Навлизате не във физическото си тяло, а в енергийната си Същност. Позиционирайте се в областта между Сърдечната чакра и Слънчевия ви сплит, продължавайки да дишате бавно и дълбоко. Енергията постепенно ще проникне там и ще изпълни Сърдечния ви център и Слънчевия сплит. Оттам, съответно нагоре и надолу, ще залее цялото ви тяло. Докато го правите, започнете наум да декларирате с вяра и убеденост:

„ Аз Съм Същество от Светлина,
Същност от Божествения Свят Дух,
Аз Съм Божествената Искра от този Първороден Свещен Дух
и от Изначалната Първоизворна Светлина.
Всичко това е проявено в мен чрез моята Душа, която моля сега да ме изпълни.
Разтварям се изцяло за Нея, за Светлината и за Бог.
Призовавам Душата си,
Тя е Искрата в мен, Зародишното Семе на Духа, Който всъщност Съм.
Аз Съм Душата.
Аз Съм Божествената Светлина.
Аз Съм Любовта.
Аз Съм Волята и Силата.
Аз Съм Съвършеният Божествен Замисъл.
Аз Съм Завършеното и Реализирано Божие Творение.”
(Повторете 3 пъти с пълна вглъбеност и осъзнатост.)

Продължете:
„Аз Съм Светлина,
Аз Съм неделима Част от Духа и Бог,
внедрена в това земно физическо тяло.
Аз Съм Едно с Първоизточника, Едно с целия Живот.
Аз Съм Любов,
Аз Съм Светлина!
Аз Съм живата, искряща Светлина на Бога,
Аз Съм Истина, Сила и Мощ,
Аз Съм мир, хармония и покой,
Аз Съм Изобилие и Благодат,
Величие, Слава и Съвършенство завинаги!
И проявявам всичко това в моето човешко съществуване,
Тук и Сега, на Земята.
Първоизточникът е Всичкото, Което Е.
Първоизточникът е вътре в мен и се изразява все по-силно и ярко чрез мен.
Аз Съм Всичкото, Което Е.
Аз Съм То и То Съм Аз.
Завинаги! Амин!”

     Осъзнавайки своята Божествена и Духовна Същност, започнете да визуализирате физическото си тяло. Кажете:

    „Изпълвам това тяло с енергията, Любовта и Мощта на своята Божествена Същност, със Силата и вибрацията на Светлината, Която Съм и всяка моя клетка започва да усеща това.”

      Изчакайте да почувствате енергията и после продължете.

    „Всяка клетка на моето земно тяло се облива и прониква от Светлината, във всяка от тях се внедрява вибрацията на моята Същност. Всяка молекула, всеки атом и електрон се пречиства, хармонизира, възстановява и балансира, така че моето тяло става силно и здраво. Изпълнено със Светлината на моята Божественост, то спира да остарява, да боледува и да се износва. Светлината ме пречиства на много дълбоко клетъчно и ДНК-ниво. Аз Съм Светлина, Аз Съм Вечен Безсмъртен Дух.”

     Вашите клетки са живи, те имат микросъзнание, което е свързано с вашето Съзнание, чуват и разбират неговите послания, желания и утвърждения и започват да ги изпълняват. Проникват се от вашата Светлина, тази, с която ги зареждате чрез енергията и Съзнанието си и чрез осъзнатостта за Себе си. Каквото им предоставите, това и ще реализират.

      През цялото време визуализирайте как искряща златно-бяла Светлина навлиза и се закотвя дълбоко във вас.

     „Тя ме изпълва, прониква във всяка моя частичка и я превръща в Светлина. От всяка моя клетка се излъчва само Светлина, Сила и Любов. Аз се превръщам в Светлина, Сила и Любов. Аз Съм самата Светлина, Сила и Любов. Чувствам топлината на това преживяване, което изпълва Сърдечния ми център и го разширява и разгръща.”

     Почувствайте как се разтваря и разширява Сърдечният ви център, вашата Сърдечна чакра. Усетете топлината, нежността и Любовта, които ви обгръщат, проникват и вие започвате да излъчвате само Светлина и Любов, на метри от вас, към всички хора и към Света. През цялото време не напускайте Центъра на Съществото си (между Слънчевия сплит и Сърдечната чакра), не излизайте от тази вглъбеност, а оттам, от това Ядро, чувствайки вътрешната си Божествена Мощ и Сила, излъчвайте и разпространявайте Светлината. Тя извира от Душата ви, а Душата ви е свързана с Изначалната ви Божествена Същност, която осъзнахте в началото на медитацията.

     Това ще повиши като цяло вибрациите ви и ако всеки ден го правите, ще ви държи постоянно в тях. То ще предизвика началото на вашата промяна като осъзнаване, което пък, от своя страна, ще доведе до постепенни трансформации във вас и в живота ви. Всичко ще се случва с лекота и с Божествен Благослов. Използвайте Силата на своята Духовна Същност. Тя работи, когато знаете Какви Сте – Божествени Създания, Същества от Светлина в земни тела. Използвайте за това мантрата, която ви дадохме, но не я повтаряйте механично, само на думи, а с дълбоко вътрешно осъзнаване, което се внедрява във вас. Светлината ще ви пречиства, лекува, балансира, благославя и ще ви поведе към Нови хоризонти на собственото ви съществуване като започне първо от човешкия ви живот. Той ще се пренареди, всичко излишно и ненужно за вас ще изчезне по естествен път, без усилие, а онова, което трябва да остане, ще порасне, озарено и просветлено, а след това нови неща ще навлязат в него с Радост, в Изобилие и Благодат. Вие ще се превърнете в Господар на своя живот и ще зависите само от Себе си, без да сте принудени да се съобразявате с наложени ви външни обстоятелства и ситуации. Светлината на собствения ви Аз ще проправя Пътя и ще ви води, когато осъзнаете Кои Сте и какво наследство всъщност от Бога носите – Светлина, Сила, Мъдрост и Любов.

     Това е Пътят към Просперитет, Свобода, Творчество и Божествено Проявление за всяко Създание в Творението, независимо къде и под каква форма съществува в момента Сега, както в случая вие сте на Земята, въплътени като човек.

     След като се свържете с Душата си, следва осъзнаване и интегрирането ѝ в човешката ви същност, а след това и на вашите по-Висши Аспекти – Свръхдуша, Монада и т.н. То е процес, който при всеки протича различно. Но винаги е прекрасно, вълшебно и вълнуващо Пътуване към Истинското си Себе, което е Духът и Бог във вас.

     На тези, които то предстои, желаем лек Път в Светлината, а ние с цялата си Обич ще ви подкрепяме и помагаме в това ваше великолепно начинание, което, повярвайте, е най-невероятното предизвикателство за едно, инкарнирано в човешки облик, Същество.

     Дадохме ви съвсем лека встъпителна медитативна практика, но мантрата е много силна и целта ѝ е, докато сте спокойни и отпуснати, във вас да се затвърди непоколебимото усещане за собствената ви Божествена Същност, внедрена в човешкото ви аз и физическото тяло. Може да я ползвате като утвърждение, повеля, или молитва като я четете осъзнато, вглъбено, с абсолютна отдаденост и в тишина, тя ще има същото въздействие. След това ще ви насочим чрез други медитации да възвърнете спомените за това точно Кои Сте в Светлината, откъде идвате, каква Мисия имате на Земята, да разгърнете своята Божественост, Галактическа и Вселенска Принадлежност към огромното Светлинно Семейство.

     С Обич, Селфидона

Loading

Share:

8 Comments

 1. Благодаря Ви ,но как ще запомним толкова много думи да ги произнесем по време на медитацията . Не можем ли да си ги запишем и да ги слушаме ?

  • Селфидона

   Да, можете и това е идеята. А дори и само да го четете бавно и осъзнато, вглъбено, то е същото.

   • Благодаря, Селфидона, чувствам се прекрасно по време и след тази медитация. За сега чета текста, но не е труден да се запомни и се надявам скоро да си я повтарям на ум. Още веднъж благодаря!

 2. Добринка Гаврилова

  И от мен обич! Благодаря!

 3. От сърце БЛАГОДАРЯ СЕЛФИДОНА! БЪДИ БЛАГОСЛОВЕННА!

 4. Аз Съм Присъствието

  Благодарности и от мен! Пожелавам ви безгранични благословения!

 5. Радка Янкова

  И аз благодара! Всичко ,което публикувате, е прекрасно

 6. Станислава

  Благодаря от сърце!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *