• Архив

КРАЯТ НА ПРИВЪРЗАНОСТИТЕ И ЗАВИСИМОСТИТЕ

     Освобождаването от зависимости и привързаности не се случва с ума ви, мили хора, а чрез Сърцето ви. Не човешкият ви ум е този, който се справя с тях, а То в партньорство с Висшата ви Същност. Но първо трябва да се постигне цялостното осъзнаване за тях, че имате такива, след това да ги изследвате, опознаете и разберете нуждата от премахването им, отработването, както и промяната на собствената ви личност. Нейното развитие и израстване ще даде тласъкът на трансформацията, Възхода ви и тоталната Свобода, които няма как да постигнете, ако все още носите в себе си привързаности и зависимости. След това съвсем естествено идва ред на вашето превъплъщение от човешка същност в Светлинна. Човекът във вас се свързва неразривно с Душата си и преотстъпва на Нея водачеството. Тя става лидерът в живота ви, а личността я следва неотклонно.

     Въпросът е не едни зависимости и привързаности да се сменят с други, а тоталното освобождаване от всякакви. Това се случва обаче, когато цялостната настройка на Съществото ви се придвижи в друга Посока. Когато изоставите напълно старите модели на мислене, поведение и приоритети. Тогава ще се преподредят желанията и целите ви. Чак след това сте готови за пълно приключване с всякакъв вид зависимости и пристрастия.

     Работейки в тази насока със самите себе си, най-напред си изяснете Кои точно Сте, накъде вървите и какво наистина искате. Кои Сте във Времето и Пространството на Битието като цяло, а не в чисто човешкото си проявление и съотносно с това какви са истинските ви желания, към какво се стремите и защо. Каква е Целта на Съществото ви и на неговото Вечно Присъствие в Творението изобщо, а не на човека, който сте. Постигнете първо яснота и категоричност по отношение на себе си, живейте така и смело вървете напред. Само тогава ще успеете да попълните вътрешните си липси от какъвто и да е характер, разбира се, ако считате, че имате такива. Липса на Любов, на осъзнатост, на вяра, Сила, Смирение и т.н.

     Попълвайте ги, правейки своите всекидневни малки и големи равносметки за всяко нещо. Не се страхувайте. Бъдете смели, честни, открити, директни и прями със себе си, с всичко и всеки. Нека не ви плаши това, което ще откриете, че все още не притежавате, нито онова, което ще разберете, че трябва да бъде променено. Всичко е обратимо и постижимо. Важни са чистото искрено желание, вяра, последователност, отдаденост, категоричност и яснота. Разковничето на успеха в случая са Чистотата и това да не създавате сами прегради чрез страховете и съмненията си. И най-вече да държите здраво юздите на егото, за да го направлявате вие, а не то вас. Изпуснете ли ги, става страшно – неконтролируемите амбиции ще се превърнат в науправляеми страсти, а мечтите – в заробване.

     С края на вашите привързаности и зависимости ще приключите завинаги с всякакъв вид болка и страдание. Когато има стремежи и очаквания, съответно се случват и разочарования, а когато сте зависими и привързани, неудачите се превръщат в драми и трагедии.

     Докато имате само земни и чисто човешки желания, вие не можете да завъртите колелото на собствената си Еволюция. Когато се появят стремежи, различни от тях, по-всеобхватни, мащабни, излизащи извън рамките на вашия малък, личен свят, тогава сте готови да започнете Великото Пътуване към Истинското си Себе. А когато всички желания изчезнат, ще се стопят от само себе си всякакви привързаности и зависимости, защото ще липсва двигателят, който ги захранва. Така че действайте най-напред в посока на извисяване на вашите желания и цели. Поставяйте си все по-Високи, общовалидни и глобални такива. И ще видите, че колкото по-Висши и Божествено осъзнати стават те, толкова по-спокойни и освободени се чувствате вие. Защото постепенно изчезва енергията на човешкото „аз искам”, „трябва” и „на всяка цена”, които ви държат привързани и пристрастени. Ще усетите в Сърцето си не само повече и по-силна Любов, но и лекотата на безметежността и пълната Свобода.

     Всичко в живота ви ще се случва без усилия, така, както го искате, в радост, изобилие и благодат. Импулсите и желанията на егото, навиците, стереотипите и заучените модели ще изчезнат и на тяхно място ще се появят Божествена Осъзнатост и Посвещение. Съзнанието все повече ще разширява обхвата си, Сърцето ще се разтвори като красива сияйна Роза от Светлина и вашата Божественост ще изгрее в целия си Блясък и Потенциал. Никакви лични цели вече няма да владеят ума ви, а само Светлината ще свети и грее от Центъра на Съществото ви, от Ядрото на Аза ви в Сърдечната чакра. И вие ще се възродите отново в своята Първородна Същност, сияйна, независима, свободна, силна, любяща и мъдра во веки.

     С Обич, Селфидона

* * *

     Винаги мислете за после, мислете дългосрочно, мащабно, когато сте в Сега, а не на дребно и лично, защото това, което правите Сега, определя следващия такъв момент. А той неминуемо идва и никого не можете да заблудите, освен вероятно себе си, но накрая това, което сте сътворили във всяко Сега, се навързва като броеница. И дали тя ще е от диаманти, или разпадащи се сухи топчета кал, зависи от вас и всеки ваш избор във всяко Сега. Вибрацията на това, което сте създали, ще ви връхлети и залее неизбежно. И дали ще се къпете в блясък и красота, в Светлина, или в черна мътилка, е равносметката от всяко ваше и най-малко действие и сборът от всички решения в Сега.

     Селфидона

 

Loading

Share:

4 Comments

 1. Истина от Източника!
  Благодаря!

 2. Благодаря!

 3. Слава Проданова Лукипудис

  Много интересна интерпретация на проблема за освобождаване на съзнанието ни от дребните нещица в Живота ни! Изглежда правдиво и достижимо а защо не можем да се справим, или това става мноооого бавно и незабележимо! Трябва ли човек да е достигнал края на живота си, за да го осъзнае и то в момент, когато вече не е останало време да се порадва дори и на остатъка от дните си?

  • Селфидона

   Време за промяна има винаги, мила Слава, защото и смърт няма, ние сме вечни. И в това е вълшебството на собственото ни Пътуване във Времето и Пространството. Никога не е късно за нищо. Но да, така е – понякога става бавно, а друг път много бързо и всичко това зависи само от Съществото ни. Какви избори прави, как ги отстоява, къде е фокусът му, накъде са насочени стремежите, какви са целите му. С каква Осъзнатост и Сила преминаваме през изпитанията и вървим по Пътя, дали сме изцяло потопени в Любовта и Светлината, с Чистота, Истина, Мъдрост и Всеотдайност.
   С Обич, Селфидона

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *