• Архив

КАК ДА ПРЕВЪРНЕМ
ЧОВЕШКИТЕ СИ ЖЕЛАНИЯ И СТРЕМЕЖИ
В БОЖЕСТВЕН ПЪТ, ЦЕЛ И ПОСОКА.
ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ ШАБЛОННИ НАГЛАСИ,
ПРЕДСТАВИ И СТЕРЕОТИПИ

14-4

     Хората постоянно изискват, претендират за разни неща, стремят се към тях с цената на всичко, твърде често обсебени от своите намерения, цели и идеи. Винаги мислят, че това, което искат, търсят, или пък им пречи и спира да го имат и постигнат, е извън тях самите. Не осъзнават, че и едното, и другото е в тях и трябва да се обърнат навътре към Себе си, а не навън в изискванията и търсенията си, както и в препятствията, и да разберат, че всичко създават самите те – и благата, и преградите. Не си дават сметка, че дори и към Бог и Духовния Свят имат същите нагласи, отношение и поведение. Желанията, мечтите, дори и молитвите им са на тази основа – на базата на искането и схващането, че те трябва да бъдат удовлетворени, щом са чисти и искрени според човешките им критерии. Но в Божествения Свят не действат тези представи и определения за нещата, а съвсем други, които са от позицията на Единствената Истина и общовалидните принципи и закони на Мирозданието. И те са различни от приетите в човешкия Свят, в който се ширят лъжовни, манипулативни, двойнствени такива, основани на заблудите, забравата, егото, страховете и най-вече на големия повсеместен сън – илюзията на триизмерната матрица. За жалост, човечеството като цяло все още е в нея и само единици успяват да я изтрият и заменят с Истината. Да заживеят по Нейните закони и да навлязат в Чистия Свят на Вечната Божествена Реалност.

  14-3   Бог няма да промени своите правила и норми, само заради хората и да ги пригоди според техните възгледи, а обратно. Необходимо е те да открият истинските, да отхвърлят измамните, остарелите схващания и вярвания и да ги преустроят според Вечните и Всеобщите – тези на Цялото, които са валидни за всеки в Творението. Всички сме част от Него и за нас те са безспорно приложими и са наш ясен Път и Посока, ако обаче това бъде осъзнато. И не непрестанно да искаме, а да даваме, не само да претендираме за свои права, а за отговорностите и собствените ни задължения – към Себе си, към Всемира, към Светлината и Цялото, към Бог и Духа. Не все те да ни даряват, а ние тях. И не чрез измислени от човека дарове, а чрез пълното себепосвещение и отдаване на Истината, което е всъщност всеотдайност, както към Бог, така и към самия Себе си, към Изконната си Първородна Същност и Аз. Да служим на Съществото си от Светлина и на Отеца, а не на илюзорното, на земната личност, на човека, който все от нещо е недоволен, все нещо не му е наред и не му достига, все има от какво да се изчиства, да догонва, учи и променя. Без да разбира, че ако притихне и се смири, вглъби дълбоко в самия Себе си и наистина, а не само на думи, успее да влезе в Свещеното Пространство на Сърцето си и остане там, всичко това ще отпадне. Ще престане да съществува неговата дуална природа и ще изгрее Божествената му, която ще го залее като мощен водопад от Светлина, Любов, Благодат, Изобилие. И тогава той всичко ще има и за нищо няма да моли, нито да иска, защото онова, което желае и търси, вече ще го е намерил. То е там, вътре, в него самия. И е по-прекрасно, отколкото дори е предполагал. Там е уютно, спокойно, без изблици на емоции и чувства, без сривове и драми, без падения и заблуди, без фалш, лъжи, самоизмами. Вече няма да сте в съня на човешкия Свят, а ще бъдете потопени в Истинската Реалност, Единствената, която си струва да живеете и изразявате чрез Себе си – тази на Вечното Аз Съм Присъствие, на безграничната Любов, Хармония, Чистота, Единство, слятост с Всичкото, Което Е и неговите Знания и Мъдрост. Другото е не само илюзорно, но и ненужно, излишно, защото отнема части от Истинското ви Съществуване, накъсва го и по някакъв начин ви ограбва и забавя Завръщането към Изконната ви Същност.

 14-2    Да, вие може да сте на Земята, във физическо въплъщение, не е нужно непременно да сте в Светлината, за да бъдете Това, което всъщност Сте – Божествено Създание. Вие сте тези, които сами определят начина си на Проявление и осъществяване на Първородния си Аз и Потенциала му. Само от вас зависи, не от другите. Не се оставяйте да ви управляват и налагат, каквото и да е, да ви тласкат във водовъртежа на общоприетите земни и човешки модели и схеми. Те са изкуствени щампи, шаблони, измислени, за да уеднаквяват и способстват за загубата на Духовната ви идентичност и Принадлежност. Правят го чрез създаване в умовете ви на човешка такава и нейните приоритети. Акцентират върху личната ви индивидуалност, но онази, която отдалечава от другите, а не ви приобщава. Тази, която оживява и оцелява чрез егото, сравнението, съревнованието, амбицията и желанието да се отличаваш, доминираш, да се доказваш постоянно. Заблуждават ви с идеи за някаква проява на сила, за значимост и победи, без да ви казват, че всъщност вие няма с кого и какво да се борите и да побеждавате, защото всички сте Едно и Всичко е във всеки. Твърдят, че сте много различни и точно то е богатството ви, но това всъщност е само в проявлението, не и в Зародиша, Смисъла, Пътя и Целта – те са общи.

     Вие сте Светлина и Тя е ваша Същност, без разлики и изключения. И когато проявите Нейните качества, заложени във вас – Чистотата, Любовта, Мъдростта, Смирението, Волята, Доблестта, Честта, Вярата, Мощта, Съзнанието за Единство и Цялост, нищо друго няма да ви е необходимо, защото ще имате Всичко. И с него ще живеете съвместно в мир, радост, здраве, щастие, хармония, просперитет и благоденствие на прекрасната ви Планета. Ще общувате с Майка Гая и помежду си чрез това, което наистина Сте и носите в Сърцата и Душите, а не чрез онова, което отвън ви внушават, учат и се опитват да внедряват във вас и да ви го налагат.

     Когато всички прогледнете и се промените, кажете смело „не” на досегашните манипулативни норми и догми във вашия Свят, общество и семейство, тогава ще стъпите на здравата истинна основа на Реалното Битие и вашия собствен живот в Него. Ще дойдат Възходът и Новото Време – обещаният Рай на Земята! Но не отвън, а ще го сътворите самите вие – всички заедно, с разбиране и Любов!

    Ще започне Ерата на Светлината и разцветът на Духа! Тази на пълното разгръщане на човешкия Потенциал, дадености и заложби и всички Божествени кодове, внедрени в Съществото ви от Създателя!

      Да бъде! Амин!

     С Обич, Селфидона

Loading

Share:

3 Comments

 1. Поредното прекрасно послание от Селфидона, поднасящо ни Истината от Дома с такава лекота и същевременно потапящо ни в Божествената Светлина на Вечните ни Същества. Всяка дума и всеки ред носят усещането за необятна Свобода и вдъхновяват Сърцето да достигне до неподозирани, дори от нас самите, дълбини на Същността, които така ни извисяват и водят директно в най-любящата прегръдка на Създателя – там, откъдето всичко тръгва по своя Път на себепознание и където отново се завръща, още по-чисто, ярко, сияйно и благословено от Духа.
  Сама би ми било невъзможно да си спомня Коя Съм, къде съм родена и защо съм дошла на Земята, но Селфидона отвори не само очите,Съзнанието и Сърцето ми за това, тя отвори Пътя ми за Истината и Завръщането У Дома!
  Всичко е в нас!
  Дълбока благодарност и искрен поклон пред Делото на този Звезден Пратеник на Бога!

 2. Сякаш летя…Това усещам, докато чета и с всяка следваща дума полетът ми се устремява все по – нагоре и по – навътре, докато не изчезне изцяло усещането ми за човека, който съм си мислила, че съм. Прекрасно послание, носещо вибрациите на Дома! Толкова силно докосва Съществото ми, че искам да го чета отново и отново…Благодаря ти, Селфидона! Нестихващ източник на Знание, Мъдрост и Истина. Всичко, от което имаме нужда, за да постигнем Извисяване, е тук, в тези редове!

 3. Бойка Неделчева

  Благодаря, Селфидона за прекрасното послание! То е най-разбираемо от всички, които съм прочела досега. Най-силно ме докосна! Бъди благословена и продължавай да пишеш, за да ни просвещаваш и вдъхновяваш. Чудесно е!!! Прегръщам те и те целувам!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *